dimarts, 17 de novembre del 2015


Gimp
 És un programa de mapa de bits creat com una alternativa gratis al photoshop que serveix per al tractament d'imatges (l'edició i el retoc d'imatges, dibuix de formes lliures, canviar el tamany, retallar, fer fotomuntatges...)


Eines més importants:

·Selecció el·líptica: Selecciona una zona amb forma el·líptica.
·Capturador de colors: Captura colors dels píxels de la imatge
·Camins: Crea i edita camins.
·Text: Crea o edita una capa de text.
·Cubell de pintura: Omple amb un color o un patró.
·Degradat: Omple amb un degradat de colors.
Atomium:
1r. Hi han 8 esferes, llavors creem 8 capes amb el nom de "esfera (color)" i fem una esfera diferent en cada una de les capes amb l'eina selecció el·líptica. un cop feta l'esfera cliquem amb el botó dret "selecciona/des de camí" i després tornem a clicar amb el botó dret "edita/pinta el camí.../pinta el traçat" (En cada esfera, pintem el traçat amb un color diferent).

2n. Hi han 18 enllaços entre les esferes, llavors creem 18 capes, cada una amb el nom de "enllaç (color) - (color)". Amb l'eina camins, creem els rectangles, cada un en la seva capa. Cliquem el rectangle amb el botó dret "selecciona/des de camí", després tornem a clicar amb el botó dret "edita/pinta el camí.../pinta el traçat". seleccionem els dos colors amb els que volem pintar el rectangle i amb l'eina degradat cliquem i arrosseguem (cada rectangle amb els seus colors).

3r. Amb l'eina text, escrivim "INS Pere Ribot", ajustem el tamany, la font i el color que li vulguem posar.

4t. Desactivem la capa on esta la foto original anem a "fitxer/anomena i desa.../seleccioneu el tipus de fitxer (per extensió)/ IMATGE PNG"