dimecres, 20 d’abril del 2016

App Inventor

El app inventor és una eina que permet crear aplicacions per a android d'una forma molt bàsica i senzilla. 
Te dos parts:
- La part del disseny, on es veu una pantalla d'un mòbil i podem col·locar tot el que es veuria al iniciar la nostra aplicació des de un dispositiu mòbil.
- La part de funcionament, on a cada element que em col·locat a la primera fase, se li dona una funció a partir d'uns blocs. Són molt senzills d'utilitzar i intuïtius.

Eines:
- 1r: Hi ha una filera on es pot veure: a l'esquerre, el nom del projecte, les pantalles que pot tenir l'aplicació, i a la dreta per canviar del mode disseny al de blocs quan vulguem.

 - 2n: Hi han 4 columnes, dites d'esquerra a dreta serien:
· "Palette": aquí podrem trobar tots els elements que hi vulguem afegir a la    aplicació per crear el disseny. L'element que es vulgui s'agafa i s'arrossega a la segona columna.

 · "Viewer": Aquí es col·locaran els elements que vulguem de la "Palette". Aquí podrem saber com es veurà l'aplicació en el dispositiu mòbil.

· "Components": En aquesta tercera columna es pot veure per escrit i ordenat els components i se'ls i pot canviar el nom per a que a l'hora de fer el funcionament amb els blocs sigui més fàcil de distingir-los.

· "Propierties": l'element que tinguem seleccionat en aquest moment, podrem canviar-li el aspecte, la forma, el color, etc

-3r: Un cop passem al funcionament hi han dos columnes:

· "Blocks": Hi ha un llistat on estan classificats tots els tipus de blocks que es poden posar.

· "Viewer": Els blocks que es seleccionen a l'altre columna apareixen aquí.


Per practicar aquesta web, em realitzat un seguit de treballs que consistien en la creació de diferents apps per a practicar. cada treball tenia dues parts: 1r, crear la aplicació tal i com deien les instruccions. 2n, personalitzar el disseny i afegir alguna control més.

Aplicació 1: Hello Purr: Aquesta aplicació serveix per a què quan cliquis la cara del gat, s'escolti com maula.

Disseny:

 

Funcionament:


Personalització: He canviat els colors de fons i del fons del títol


Aplicació 2: Paint Pot 1: Aquesta aplicació serveix per poder dibuixar en la pantalla amb 3 colors diferents i un cop volem tornar a començar, cliquem un botó i podem canviar el dibuix que fem.

Disseny:


Funcionament:


Aplicació 2.2: Pint Pot 2: Fa el mateix que el Paint Pot 1, però te uns altres colors, una altre foto de fons i també pots dibuixar línies de diferents mides.

Disseny:


Funcionament:

Aplicació 3: Mole Mash 1: Aquesta aplicació és un joc, la imatge es va movent i cada cop que clicas a sobre aconsegueixes un punt.

Disseny:

Funcionament:

Aplicació 3.2: Mole Mash 2: És igual que el del anterior però canvia la foto de fons i la imatge que es mou.

Disseny:


Funcionament:

Aplicació 4: Pong: És un joc on una pilota es va movent per la pantalla i cada cop que s'acosta a la part inferior as d'intentar donar-li amb un bloc per a que no toqui abaix

Disseny:

Funcionament: